Komputer Świat Ekspert - Forum: Bufor wydruku wyłączony - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Bufor wydruku wyłączony

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jointano 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 269
  • Rejestracja: 03-marzec 05

Napisano 24 sierpień 2006, 11:04

Mam taki problem, otóż mam wyłączony bufor wydruku i w przypadku instalacji drukarki mam komunikat
Nie można zakończyć operacji. Usługa buforowania wydruku nie jest włączona
Natomiast gdy w usługach w panelu sterowania próbuję ją włączyć
Nie można uruchomić usługi Bufor wydruku na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się
Dodam że działało to bezbłędnie i w pewnym momencie przestało.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Użytkownik jointano edytował ten post 24 sierpień 2006, 11:04

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   szybki 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 639
  • Rejestracja: 02-grudzień 04

Napisano 24 sierpień 2006, 11:36

Wyświetl postUżytkownik jointano dnia 24.08.2006 12:04 napisał

Mam taki problem, otóż mam wyłączony bufor wydruku i w przypadku instalacji drukarki mam komunikat
Nie można zakończyć operacji. Usługa buforowania wydruku nie jest włączona
Natomiast gdy w usługach w panelu sterowania próbuję ją włączyć
Nie można uruchomić usługi Bufor wydruku na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1068: Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się
Dodam że działało to bezbłędnie i w pewnym momencie przestało.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

wejdź do panel sterowania/narzędzia administracyjne/usługi-włacz usługę bufor wydruku,a także sprawdź usługę RPC.Najpierw włącz RPC,a potem bufor wydruku ponieważ jest on zależny od RPC.

Pozdrawiam :)

Użytkownik szybki edytował ten post 24 sierpień 2006, 11:38

Bo życie jest jak szachy,albo bijesz konia albo posuwasz królową
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jointano 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 269
  • Rejestracja: 03-marzec 05

Napisano 24 sierpień 2006, 12:58

RPC mam uruchomione, mimo to buforu wydruku nie idzie wystartować...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Uno 

  • Nowy Uczestnik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 5864
  • Rejestracja: 11-lipiec 05

Napisano 24 sierpień 2006, 14:00

Drukarkę Lexmarka masz ??
Start -> Uruchom -> cmd i w wierszu polecenia wpisz
sc config spooler depend= RPCSS

Spacje istotne bardzo (po depend nie ma przed RPCSS jest).
Próbuj wystartować Bufor wydruku.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
wojtek0569  : (12 maj 2014 - 14:14) I forum znów działa ;)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP