Strona 1 z 1
problem z wyłączeniem PC
Napisano 01 listopad 2003, 23:03
Mam win 2000. Gdy daje zamknij system to PC uruchamia sie ponownie lub wyłancza sie z tym, że jak włącze odkurzacz lub wieże to on automatycznie sie sam uruchamia. Problem ten wystepuje tez w win XP. Tylko w win 98 sie to nie dzieje. co mam zrobic? pomocy...
(po 2 dniach)
teraz sie juz tylko uruchamia ponownie! NIE MOGE GO WYŁŚCZYĆ
MICHU
PS i mała prosba BŁAGAm postarajcie sie i mi pomozcie bo mnie krew zalewa jak PC nie chodzi tak jak ma chodzic
(po 2 dniach)
teraz sie juz tylko uruchamia ponownie! NIE MOGE GO WYŁŚCZYĆ
MICHU
PS i mała prosba BŁAGAm postarajcie sie i mi pomozcie bo mnie krew zalewa jak PC nie chodzi tak jak ma chodzic
Napisano 03 listopad 2003, 18:45
To nie mósi być zpowodowane sprzętem komputera wykorzystującego jakieś fale radiowy (ale może). Może to być zpowodowane spadkiem napięcia w momęcie włanczania urządzenia z dużym poborem prądu, przy oczywiście odpowiedniej konfiguracji komputera (coś w stylu uruchom komputer przy włączeniu prądu).
Napisano 03 listopad 2003, 19:56
Wiesz ja też mam niekiedy problem z wyłączeniem kompa, a może raczej dylemat typu jak go wyłączyć czy przez jakiś program, czy START/ZAMKNIJ... czy kliknąć na guziczek na obudowie... wiem ze to ciężka sprawa i wogóle ale przeżyje...
A co do twoejgo problemu, to nie mam popjęcia dlaczego się tak robi... możliwe że to przez jakiś program albo cosik, najlepiej sformatuj dysk :P hehe :P
Copyright © 2003 Abdel Adrian
A co do twoejgo problemu, to nie mam popjęcia dlaczego się tak robi... możliwe że to przez jakiś program albo cosik, najlepiej sformatuj dysk :P hehe :P
Copyright © 2003 Abdel Adrian
Napisano 03 listopad 2003, 21:40
cytat:
podrurznik napisał:
To nie mósi być zpowodowane sprzętem komputera wykorzystującego jakieś fale radiowy (ale może). Może to być zpowodowane spadkiem napięcia w momęcie włanczania urządzenia z dużym poborem prądu, przy oczywiście odpowiedniej konfiguracji komputera (coś w stylu uruchom komputer przy włączeniu prądu).
Gdzie to skonfigurować? Złamka...::cry:
MICHU
Napisano 04 listopad 2003, 10:18
cytat:
michu31 napisał:
cytat:
podrurznik napisał:
Gdzie to skonfigurować? Złamka...::cry:
MICHU
Przykro mi MIchu ale nie wiem. Nigdy nie wgryzałem się w ustawienia 2000, bo mam u siebie 98 i czuję instynktowną niechęć do innych systemów. Ty chyba też zaczynasz ją czuć:cheesy:
Napisano 04 listopad 2003, 15:55
witam.
to sa tylko przypuszczenia ale czy mozesz uruchomic kompa z klawiatury czy z myszki ? jesli tak to wyłącz tą funkcje w biosie lub/i zmień zworke odowiednią na płycie.. bo z regóły się zworke zmienia...dla spokojnosci wyłącz opcję soft poweroff ( wszystko to zakładając ze masz zasilacz ATXowy ;] )
pozdrawiam
qki
-----------------
there is no spoon
to sa tylko przypuszczenia ale czy mozesz uruchomic kompa z klawiatury czy z myszki ? jesli tak to wyłącz tą funkcje w biosie lub/i zmień zworke odowiednią na płycie.. bo z regóły się zworke zmienia...dla spokojnosci wyłącz opcję soft poweroff ( wszystko to zakładając ze masz zasilacz ATXowy ;] )
pozdrawiam
qki
-----------------
there is no spoon
Napisano 04 listopad 2003, 17:10
1.Sprawdzilbym zasilacz oraz gdiazdo... jak ono sie nazywalo... chyba WON - pelna nazwa Wake On Lan (pobudzajace kompa przez lan czasami podlaczone do sieckarty.
2.Sprawdz zasilacz oraz jego podlaczenia do plyty glownej
3.Sprawdz podlaczenia przyciskow diod i calej reszty do plyty
4.--||--- ustawienia zasilania w BIOSie
5.--||--- ustawienia windowsa (moze nie wysyla on sygnalu wylaczenia do zasilacza)
6. Odnosnie wlaczania sie kompa przy odkurzaczu, wiezy - zacznij od zakupu listwy a potem sprawdz jeszcze raz zasilacz
Jezeli to nie pomoglo to ja sie poddaje...
((
Klechu
2.Sprawdz zasilacz oraz jego podlaczenia do plyty glownej
3.Sprawdz podlaczenia przyciskow diod i calej reszty do plyty
4.--||--- ustawienia zasilania w BIOSie
5.--||--- ustawienia windowsa (moze nie wysyla on sygnalu wylaczenia do zasilacza)
6. Odnosnie wlaczania sie kompa przy odkurzaczu, wiezy - zacznij od zakupu listwy a potem sprawdz jeszcze raz zasilacz
Jezeli to nie pomoglo to ja sie poddaje...
Klechu
Napisano 04 listopad 2003, 17:30
Czy jak wyciagniesz wtyczke od PieCa z gniazdka (od pradu) i wlaczysz pralke to tez komp Ci sie wlacza? :D
Takie bajery to znam, ale z komiksow takich jak Tytus Romek i Atomek.
Byc moze ze zasilacz, lub... ?? driver(y) np. od nVidii :roll:
Spawdz tez instalacje elektryczna w calej chacie...
Spawdz tez instalacje elektryczna w calej chacie...
Napisano 08 listopad 2003, 13:58
Ja na twoim miejscu sprawdzilbym gniazdko do ktorego masz podlaczonego kompa, poniewaz jest wlaniete na 90%.I sprawdzilbym korki, ew. instalacje elektryczna Zresetowal bym config BIOSu. Ewentualnie nie uzywalbym odkurzacza na tym gniazdku, a wieze bym podlaczyl do innego. Szczerze mowiac niewiem jak to naprawic. Ale powiem Ci zebys kombinowal roznych ustawien 
Oto cały nasz świat... [...]
Oto cały nasz świat... [...]
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty