Komputer Świat Ekspert - Forum: Mikrofon + głośniki - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Mikrofon + głośniki Jak zrobić żeby było słychać mój głos w głośnikach

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Artur22 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 353
  • Rejestracja: 11-sierpień 05

Napisano 04 grudzień 2006, 23:36

Niedawno sobie kupiłem słuchawki z mikrofonem. I tu mnie naszła tak myśl. Jak zrobić, że kiedy ja mówię do mikrofonu mój głos by było słychać w głośnikach. Próbowałem ustawić w panelu sterowania w dziale „Dźwięki, mowa i urządzenia audio”. No ale niestety nic to nie dało.

Jak to jeszcze można inaczej można robić?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   S.Snape 

  • Severus Snape
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1291
  • Rejestracja: 22-lipiec 05

Napisano 05 grudzień 2006, 15:20

Nie rozumiem cię... Normalnie po podłączeniu mikrofonu powinienś już słyszeć swój głos... Zobacz czy nie masz wyciszonego mikrofonu...
1st computer: AMD x2 4200+ / GIGABYTE GA-M61SME / 2GB DDR2 / 7300gt 256GDDR3 / 250 GB / DVD-RW LG / SB Audigy 0090 /A4TECH XL-750 / Logitech 5.1 x-530 / 19' widescreen / SHNOBI & FORTRON 350W / Windows Seven 
2nd computer: Celeron 550 / x3100 / 1GB DDR2 / 15,4' widescreen / 120GB / DVD-RW
Other hardware: e51 / Zen Aurvana / iPod nano 4G
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   szucio 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 430
  • Rejestracja: 06-sierpień 05

Napisano 05 grudzień 2006, 16:25

Regulacja głośnosci-> własciwości -> odtwarzanie (koniecznie zaznacz mikrofon) -> OK -> mikrofon ustaw na max

Użytkownik szucio edytował ten post 05 grudzień 2006, 16:25

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Monor 

  • Amatorszczyzna komputerowa
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 451
  • Rejestracja: 06-maj 04

Napisano 05 grudzień 2006, 17:28

Mikrofon na max i potem we właściwościach zaawansowanych jeszcze żeby zwiększył siłe mikrofonu, dlatego ze gdybyś bez tego mówił to dźwięk z kolumn będziesz zagłuszał dźwiękiem ze swoich ust. Tu nie ma opuźnienia więc cieżko bedzie usłyszeć samego siebie. Możesz ewentualnie zainstalować sobie jakiś soft do nagrywania dźwięku z mikrofonu i nagrać sie a potem odtworzyć. Polecam audacity.
Moje O/C
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Hermes 

  • Konstruktor audio - DIY
  • PipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 789
  • Rejestracja: 02-kwiecień 06

Napisano 05 grudzień 2006, 17:56

http://img143.images...mikrofonsr1.jpg
| Intel Core 2 DuoE8200 2.66GHz 6MB BOX | MSI P35 Neo2-FIR | 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 | GeForce 8800GT OC BFG 512MB | Chieftec CFT-560A-12S 560W |
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   COR73Z 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 27
  • Rejestracja: 16-wrzesień 05

Napisano 07 grudzień 2006, 14:11

Jeśli dalej nie działa to włącz sobie w Regulacji Głośności Opcje>Sterowniki zaawansowane, potem w regulacji głośności(ale odtwarzanie) kliknij przy mikrofonie na zaawansowane i zaznacz "1 Mic Boost".
Mnie to pomogło.

Użytkownik COR73Z edytował ten post 07 grudzień 2006, 14:13

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   someone_17 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 77
  • Rejestracja: 25-luty 06

Napisano 09 grudzień 2006, 11:17

zeby bylo jego slychac najpierw trzeba "odciszyc" mikrofon:
Regulacja głośnosci-> własciwości -> odtwarzanie -> mikrofon i jak masz zaznaczone wycisz to odznacz to tylko uwazaj zeby nie zrobic rezonansu bo rozwalisz glosniki, wiec z regulacja ostroznie, (nie trzymaj tez zbyt blisko mikrofonu i glosnikow)
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP