Komputer Świat Ekspert - Forum: Czy warto zainstalowac Viste za i przeciw - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Czy warto zainstalowac Viste za i przeciw

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   SARSmarcin 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 90

Ikona posta  Napisano 09 styczeń 2007, 03:30

Zamierzam zainstalowac viste, dajcie argumenty ktore przemawiaja na TAK i na NIE

i ktora edycja bedzie dla normalnego uzytkownika ?
procesor PentiumD 820 DualCore 2.8GHz oc 3.10 Ghz zasilacz 550Wgrafika GF 7600GT naped DVD-RW Nec3540A plyta ASUS P5PL2 i945 775 ram 1GB DDR2533 Kingstondysk WD 200+320 GB zew.Internet UK 10 MB\s
____________________B Ó G______________ H O N O R ____________ O J C Z Y Z N A _______________
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Riklaunim 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 2079

Napisano 09 styczeń 2007, 08:04

przeciw:
- wymagania sprzętowe
- drm

za:
- nie stwierdzono
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Radek 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 575

Napisano 09 styczeń 2007, 10:50

przeciw:
-mało i niestabilne stery
-poczekaj aż się ustabilizuje na rynku
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   vampire 

• Inconceivable
  • PipPip
  • Postów 926

Ikona posta  Napisano 09 styczeń 2007, 12:12

Przeciw:
DRM - według mnie to jest najgorsze <_<
Duże wymagania sprzętowe potrzebne na full detale i możliwości systemu.
Szkoda pieniędzy :P

Opcji za nie widze takich istotnych aby je podawac :P
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   CJ_HNO 

• ZGREDOWATY ZGRED
  • PipPipPip
  • Postów 1226

Napisano 09 styczeń 2007, 13:58

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=vi...+Google&lr= ;) :D
"sig byl fe - lofix" - he he taki sig zostaje - brzmi jak po lacinie LOL
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   colosimo 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1032

Napisano 09 styczeń 2007, 14:12

Za wysoka cena nie okrojonego systemu, DRM, brak sterów, wysokie wymagania sprzętowe.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2297

Napisano 09 styczeń 2007, 14:32

Najpierw wady, bo jest ich więcej :P :
- straszne wymagania sprzętowe
- bez rewolucji w stosunku do Windows XP poza wyglądem i kilkoma nowymi narzędziami
- gry chodzą 30% wolniej (robiłem testy i np. w 3DMarku 01 SE w XP miałem ponad 20000pkt, a na Vista RC1 14857, to mówi samo za siebie).
- DRM
- brak sterowników póki co (ale to się zapewne po premierze zmieni)
- cena
- domowemu użytkownikowi może przeszkadzać User Account Control pytając o każdą możliwą operację, czy ten aby na pewno ją zainicjował

Zalety:
- nowy wygląd
...
- User Account Control może się przydać w dużych firmach jako dodatkowe zabezpieczenie
- DirectX 10 (o ile nie wyjdzie na XP, a jak znam życie, to pewnie wyjdzie, jeśli nie od Microsoftu, to ktoś inny się tym zajmie ;) )
- po jakimś ciężkim programie/grze pamięciożernej nie dostrzega się tego obciążenia, a w XP już się nic nie dało zrobić, bo każdy program startował 5 minut.

Hehe, ja myślę, że każda edycja będzie dla normalnego użytkownika. Jak ktoś jest nienormalny to niech lepiej nie siada przed komputerem. A tak na poważnie, to zależy co chcesz robić. Wszystkie działają tak samo, tylko mają dodatkowe bajery. Dla domowego użytkownika Home Premium raczej, no chyba, że się ma problemy z pamięcią (RAM), to Home Basic. No ewentualnie Ultimate, ale to wtedy jak się ma zasobny portfel (lub szybkie łącze :P ). Ja będę miał Business, ale to tylko dlatego, że niedawno nabyłem XP Professional i mi przysługuje za friko.

Użytkownik Nitrox edytował ten post 09 styczeń 2007, 14:37

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   sauron 

• Weteran pomocy na forum
  • Grupa: admin
  • Postów 2274

Napisano 21 styczeń 2007, 18:08

Dla mnie główną wadą są wysokie wymagania sprzętowe i dość droga wersja "normalnego" systemu. Nie widzę zbyt dużo nowych rozwiązań w porównaniu z XP.
Ale jeśli chcesz sobie pooglądać efektowne animacje albo inne bajery to ten system jest dla Ciebie ;]
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   poki_3 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 155

Napisano 25 styczeń 2007, 18:42

Też chciałbym kupić viste do lapa ale nie wiem czy się opłaca.A kiedy jest premiera visty.

PLUSY:super wygląd
Minusy:Boje sie jej teraz kupić bo nie wiem czy oprogramowanie do laptopa bedzie dzilalo
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• naturalny bez konserwantów
  • PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 25 styczeń 2007, 18:49

podstawowy minus visty jak dla mnie - za mało nowych możliwości/ułatwień/usprawnień w stosunku do wydanych pieniędzy (na system i na sprzęt - bo wymagania wzrastają). dodatkowo - strata zasobów na jakieś pierdoły - w stylu aero glass.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysie.k 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 940

Napisano 25 styczeń 2007, 21:05

Wyświetl postUżytkownik poki_3 dnia 25.01.2007 18:42 napisał

A kiedy jest premiera visty.

30 Styczeń

Użytkownik krzysie.k edytował ten post 25 styczeń 2007, 21:05

Intel Pentium 4 1.8A@2.4GHz | Asus P4PE-X | 768 MB DDR RAM | Radeon 9550 256MB | Seagate 80 GB 7200 RPM | Creative Audigy SE |

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Deadeye 

• What do you think?
  • PipPipPipPip
  • Postów 4056

Napisano 25 styczeń 2007, 22:34

widze ze wiekszosc piszacych tutaj nie uzywalo visty i sie wypowiadaja tylko na podstawie informacji o nim, a to blad :P bo ten system ma zupelnie zmieniony interfejs, i to naprawde czuc. gdy vista stanie sie standardem to bedzie fajnie bo jest lepsza, ale wymaga przyzwyczajenia.
to ja zacytuje siebie z innego forum:

Cytat

ja viste juz zainstalowalem (oryginalna :)), i musze przyznac ze na moim kompie (p4 2,4ghz, 1 gb ramu, 6600gt) system chodzi ladnie dopoki nie uruchomi sie duzo aplikacji potrzebujacych pamieci (sama vista zajmuje ponad 200 mb wiecej pamieci niz xp, co widac szczegolnie w grach). niemniej sam system raczej nie przypadl mi do gustu, oprocz paru fajnych efektow (z przegladaniem okien w 3d pod katem na czele) nie ma w niej nic co mogloby zachecic do kupna (choc dx 10 niedlugo stanie sie takim czynnikiem), aero jest ladne ale nieczytelne (szczegolne na poczatku, zanim sie do niego przyzwyczai), kilka usprawnien jest przydatnych ale nie sa to jakies kolosalne zmiany, za to bardzo przeszkadza totalny redesign opcji (panelu sterowania, opcji folderow itd.). ogolnie - nie warto ;]

Cytat

jest nowy IE, WMP (ale do xp tez je mozna sciagnac), jest lepsza przegladarka grafiki (ladniejsza, mozna dokonac podstawowej edycji, ale chyba wycinac fragmentow fot juz nie - nie sprawdzalem nawet ), jest firewall (w miare dobry chyba, przynajmniej dziala, nie tak jak ten z xp ktory tylko udawal ze blokuje polaczenia), program antyspyware (z opcja skanowania itd.), pare innych narzedzi. no i calkiem zmienione menu start - chyba na lepsze, choc trzeba sie przyzwyczaic

poczatek uzywania visty to szok - szukanie wszystkiego niczym w zupelnie nowym osie ktory pierwszy raz wlaczylismy :) po parunastu minutach zaczyna sie przyzwyczajac, ale az dziwne ze m$ zdecydowal sie na tak stanowcze zmiany.
jesli mialbym placic za viste to nie kupilbym jej. jako "prezent" od uczelni moze byc, pewnie za jakis czas sie na nia przestawie.

Użytkownik Deadeye edytował ten post 25 styczeń 2007, 23:44

0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   di_kamilo 

• Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Postów 1148

Napisano 31 styczeń 2007, 14:58

Mnie jakoś nie ciągnie do tego systemu... Duże wymagania, zabajerowany system, i po co to komu ? Dla mnie system powinien być stabilny i szybki a nie przepełniony jakimiś bajerami które i tak nie są nikomu potrzebne, a po kilku dniach się znudzą... Ostatnio spotkałem się z problemem że na tym systemie nie działa kilkanaście gier w tym Enemy Territory, i nie chodzi tu o sterowniki tylko gra po prostu wywala błąd że nie jest kompatybilna z systemem... Podobno system instaluje się jakieś 20min (nie wiem tak słyszałem). świetnie, będzie można szybciej zrobić re instalację...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   grzesiu_12 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 914

Napisano 31 styczeń 2007, 15:16

- DRM
- wymagania
- niestabilne stery i aplikacje

Główniez tego powodu przeciw ;)

+ DX 10
+ Bardzo ładny wygląd
+ wygodny (nowe funkcje, fajny zegarek :P )

Ja proponuję poczekać aż wszystko będzie działać na Viście ok, ponieważ jak już tak się stanie to system (wg. mnie) będzie wygodny i będzie się miło na nim pracowało ;)

Cytat

świetnie, będzie można szybciej zrobić re instalację...

zgadz się :) jak vista padnie to nie będzie już trzeba tak długo instalować :P

Użytkownik grzesiu_12 edytował ten post 31 styczeń 2007, 15:17

Moja gamercard x360
Xbox 360 Premium + LCD LG 32" + Technics' audio
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Kingaa 

• √ inspiratorka √
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 31 styczeń 2007, 15:29

Wyświetl postUżytkownik Deadeye dnia 25.01.2007 22:34 napisał

widze ze wiekszosc piszacych tutaj nie uzywalo visty i sie wypowiadaja tylko na podstawie informacji o nim, a to blad...

większa rzesza osób opiera się właśnie na podstawie informacji, choćby takich jak TA, bo łatwiej jest wyciagnąć argumenty ZA i PRZECIW, natomiast zgadzam się że najlepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie i przekonanie się na własne oczy jak działa nowy system...szkoda tylko że Vista nie jest dla wszystkich, chodzi mi o osoby które mają słabe pecety, a wiadomo że wymagania Visty są bardzo wysokie :o
√Cogito ergo sum√
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   kubaw 

• mastah
  • Pip
  • Postów 381

Napisano 31 styczeń 2007, 16:24

Cytat

natomiast zgadzam się że najlepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie i przekonanie się na własne oczy jak działa nowy system
Tak i zapłacenie microsoftowi jak za mokre zboże za coś czego może się potem wcale nie używać. Lepiej już poczekać aż znajomy kupi nowego kompa/vistę i u niego popróbować.

Cytat

gdy vista stanie sie standardem to bedzie fajnie bo jest lepsza

Miejmy nadzieje że to się nie stanie. Dlaczego? DRM i inne pioruństwa. Gdyby viśta stała się powszechna oznaczało by to jeszcze większe zyski microsoftu i to że mogą bezkarnie praktykować takie rzeczy. Fajnie by było jakby się -powiedzmy-odwrócili plecami, ale pewnie tak nie będzie.
Geek jest dziki, geek jest zły. Geek ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie geeka ten na drzewo szybko zmyka!
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Kingaa 

• √ inspiratorka √
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 31 styczeń 2007, 16:34

Wyświetl postUżytkownik kubaw dnia 31.01.2007 16:24 napisał

Tak i zapłacenie microsoftowi jak za mokre zboże za coś czego może się potem wcale nie używać. Lepiej już poczekać aż znajomy kupi nowego kompa/vistę i u niego popróbować.

Przecież nikt Ci nie każe kupować i instalować Visty na "ślepo"...od czego jest dostępna wersja testowa :>
√Cogito ergo sum√
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   andulka 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 49

Napisano 31 styczeń 2007, 23:48

Za:
- ciekawy wygląd
- jeszcze bardziej intuicyjna obsługa niż w Win Xp
- bezpiecniejszy (zróżnicowane konta użytkowników)
- wiele usprawnień (szkoda czsu na wymienianie, do przecyztania w internecie...)

Nie widzę negatywnych stron: system w wersji polskiej mam za darmo z msdn'u, pracuje na szybkim sprzęcie.
Life is simple, make choices and don't look back
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   MAKSIMUSS 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 8

Napisano 01 luty 2007, 00:35

Widze duzo zsprzeciwow. A propo to ja tworca TEMATU pod nowym nickiem !!!!!!!!!

Ja eksperymentowlaem z ankladkami do XP Prof ludząco przypominajacymi VISTE.

Oczywiscie sama nakladka nie jest vistą, ale jedno moge powiedzieć , że moja konfiguracja kompa na VISTE jest za slaba , a jesli odpaliłbym gre hmmm.

Uzylem ang. nakladki z silnikiem Areo. Włączyłęm ja i pierwsze co nie zobaczylem ale uslyszalem , to natezenie pracy wentylka na grafice , a moja grafa to 7600 GT. Wyorazcie sobie pełen system vista i full opcje AREO.

MOJ sprzed odrazu odczul samą nakladke bazujacą na silniku areo.

STRATY to ok 10-20 % ogolnej wydajnosci kompa zwlaszcza w grach !!!

Czytalem ostatnio artykul jako na VISIE 3DMark05 i 06 wypadl lepiej. Tak zgodze sie z tym ale konfiguracja testowego kompa byla taka :
AMD 4200+
2x2 GB DDR2
160 GB Raptor
GF 8800 512ram

No oczywiscie na takim sprzecie vista hula razem z grami , ale kto ma taki sprzet >>>>!!!!!!????

ANDULKA na szykim czyli jakim , bo dzis trudno stwierdzic czy sprzet nalezy do szybkich czy do sredniakow.

WADY : przesadne wymogi wzgledem sprzetu
nowy a zawiera bledy
dziwne wersje zwlaszcza ta smieszna dla krajow trzeciego swiata tak sie zastanawiam kto tam ma tak dobre kompy hmmmm chyba wodzowie wiosek
LAdny wyglad to nie zaleta to samo praktycznie mamy w nakaldkach na XP !!!!
ktos napisal fajny zegarek tak jest on fajny ale po tygodniu juz jest zwyklym zegareczkiem.

ZALETY : podoba sie mojej dziewczynie tzn. nakladka Areo na xp, pare bajerek.
dx 10 tak jesli kupisz karte z obslugadx10 tak jesli bedziesz mial gre ktora wykorzysta potencjal dx 10
wyszukiwanie plikow

JA MYSLE ZE LEPSZA BYLABY SUPER NAKLADKA NA XP zeby go odsiwezyc

CHCECIE CZEGOS NOWEGO TO moze to http://www.mandriva....p?p=prezentacja
http://img182.images...eenshot25tw.png
procesor PentiumD 820 DualCore 2.8GHz oc 3.10 Ghz zasilacz 550W grafika GF 7600GT naped DVD-RW Nec3540A plyta ASUS P5PL2 i945 775 ram 1GB DDR2533 Kingstondysk dyski WD 200 +320 GB zew. Internet UK 10 MB\s
____________________B Ó G______________ H O N O R ____________ O J C Z Y Z N A _______________
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Ziemia 

• Earth
  • Pip
  • Postów 364

Napisano 01 luty 2007, 10:05

Myślę, że Vista nie szybo stanie się w Polsce popularna. Zanim standard będzie taki:
AMD 4200+
2x2 GB DDR2
160 GB Raptor
GF 8800 512ram
to trochę czasu minie.

Ja używam Windowsa tylko do gier, więc dla mnie jak na razie jest lepszy XP.
Teraz czekam na UbuntuStudio :D
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   lukaszlew77 

• Uczestnik
  • PipPip
  • Postów 501

Napisano 01 luty 2007, 10:28

Wyświetl postUżytkownik MAKSIMUSS dnia 01.02.2007 2:35 napisał

Widze duzo zsprzeciwow. A propo to ja tworca TEMATU pod nowym nickiem !!!!!!!!!

Ja eksperymentowlaem z ankladkami do XP Prof ludząco przypominajacymi VISTE.

Oczywiscie sama nakladka nie jest vistą, ale jedno moge powiedzieć , że moja konfiguracja kompa na VISTE jest za slaba , a jesli odpaliłbym gre hmmm.

Uzylem ang. nakladki z silnikiem Areo. Włączyłęm ja i pierwsze co nie zobaczylem ale uslyszalem , to natezenie pracy wentylka na grafice , a moja grafa to 7600 GT. Wyorazcie sobie pełen system vista i full opcje AREO.

MOJ sprzed odrazu odczul samą nakladke bazujacą na silniku areo.

STRATY to ok 10-20 % ogolnej wydajnosci kompa zwlaszcza w grach !!!
Czytalem ostatnio artykul jako na VISIE 3DMark05 i 06 wypadl lepiej. Tak zgodze sie z tym ale konfiguracja testowego kompa byla taka :
AMD 4200+
2x2 GB DDR2
160 GB Raptor
GF 8800 512ram

No oczywiscie na takim sprzecie vista hula razem z grami , ale kto ma taki sprzet >>>>!!!!!!????

ANDULKA na szykim czyli jakim , bo dzis trudno stwierdzic czy sprzet nalezy do szybkich czy do sredniakow.
WADY : przesadne wymogi wzgledem sprzetu
nowy a zawiera bledy
dziwne wersje zwlaszcza ta smieszna dla krajow trzeciego swiata tak sie zastanawiam kto tam ma tak dobre kompy hmmmm chyba wodzowie wiosek
LAdny wyglad to nie zaleta to samo praktycznie mamy w nakaldkach na XP !!!!
ktos napisal fajny zegarek tak jest on fajny ale po tygodniu juz jest zwyklym zegareczkiem.

ZALETY : podoba sie mojej dziewczynie tzn. nakladka Areo na xp, pare bajerek.
dx 10 tak jesli kupisz karte z obslugadx10 tak jesli bedziesz mial gre ktora wykorzysta potencjal dx 10
wyszukiwanie plikow
JA MYSLE ZE LEPSZA BYLABY SUPER NAKLADKA NA XP zeby go odsiwezyc

CHCECIE CZEGOS NOWEGO TO moze to http://www.mandriva....p?p=prezentacja
http://img182.images...eenshot25tw.png

Te nakładki to syf, bo ja mam Aero Glass ze wszystkim efektami i grafika obciążona nie jest(tak podjrzewam, bo jak narzie sterowniki od nVidii mają mniej funkcji niż 8 letniego SISa, na moim drugim kompie..), tylko procesor. No niestety wentyl od niego działa cały czas na pełnnyvh obrotach:/ Jak juz mówiłem w innym temacie przygotowywuje recenzję i w niedługim czasie ją opublikuje.

Użytkownik lukaszlew77 edytował ten post 01 luty 2007, 10:32

CELERON D 2,66, Abit IS7, 1 GB DDR 400 (2x256, 1x512) SINGLE :(, 200 GB WD Caviar, GeForce 7600GS DDR2. LG FLATRON L1718S, MS Windows XP Professional
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2297

Napisano 01 luty 2007, 18:15

Ja tam nie wiem, jak duże jest obciążenie grafiki, bo mam pasywne chłodzenie, a temperatury na aero nie sprawdzałem. Na samej Viście pracuje się dość komfortowo, ale gry jednak troszkę zwalniają.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Deadeye 

• What do you think?
  • PipPipPipPip
  • Postów 4056

Napisano 01 luty 2007, 19:38

czasem bardziej niz troszke, szczegolnie gdy sie ma za malo ramu: http://www.gamespot....164940/p-3.html
szczegolnie ostatnie wyniki sa interesujace - na mega szybkim kompie osiagi spadaja o 70% przy 512 mb w porownaniu do xp (!!!). tak samo jak w wowie jest np. company of heroes, neverwinter night 2 i pewnie innych... dlatego 1 gb to minimum do grania na viscie.

Użytkownik Deadeye edytował ten post 01 luty 2007, 19:48

0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2297

Napisano 03 luty 2007, 15:29

Wyświetl postUżytkownik Deadeye dnia 01.02.2007 19:38 napisał

czasem bardziej niz troszke, szczegolnie gdy sie ma za malo ramu: http://www.gamespot....164940/p-3.html
szczegolnie ostatnie wyniki sa interesujace - na mega szybkim kompie osiagi spadaja o 70% przy 512 mb w porownaniu do xp (!!!). tak samo jak w wowie jest np. company of heroes, neverwinter night 2 i pewnie innych... dlatego 1 gb to minimum do grania na viscie.

U mnie NWN2 chodzi troszkę gorzej niż na XP, ale co do NFS Most Wanted, to nie ma w ogóle porównania, chaczy i to tak, że jazda nie jest najłatwiejsza. A sprzęt mam jak w sygnaturce.
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   kzez1986 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 254

Napisano 05 luty 2007, 19:56

Przeciw:

- wymagania sprzętowe
- niektóre aplikacje nie będą działać
- stery (chociaż zależy jaki masz sprzęt, może akurat to nie problem)

Za:

- wygląd
- trzeba poznawać nowości aby znać się mniej więcej na tym i nie być zaskoczonym jak przyjdzie korzystać z tego np. u kogoś na kompie
- wkrótce i tak stanie się popularny

Proponuję na początku zianstalować Vistę, ale zostawić dobrze działający XP i testować Vistę. Kiedy uznasz, że Vista jest w 100% ok, wyrzucisz XP.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrox 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2297

Napisano 05 luty 2007, 20:11

Wyświetl postUżytkownik kzez1986 dnia 05.02.2007 19:56 napisał

Proponuję na początku zianstalować Vistę, ale zostawić dobrze działający XP i testować Vistę. Kiedy uznasz, że Vista jest w 100% ok, wyrzucisz XP.

Zrobiłem podobnie, ale wywaliłem Vistę i zostawiłem XP :P
A właśnie przypomniała mi się jedna rzecz, a mianowicie niejaki DirectX 9.0L. Nie wiecie co z nim? Ponoć miał umożliwiać normalne działanie gier na Windows Vista.

Użytkownik Nitrox edytował ten post 05 luty 2007, 20:38

0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Deadeye 

• What do you think?
  • PipPipPipPip
  • Postów 4056

Napisano 06 luty 2007, 12:32

Wyświetl postUżytkownik Nitrox dnia 05.02.2007 20:11 napisał

Zrobiłem podobnie, ale wywaliłem Vistę i zostawiłem XP :P
A właśnie przypomniała mi się jedna rzecz, a mianowicie niejaki DirectX 9.0L. Nie wiecie co z nim? Ponoć miał umożliwiać normalne działanie gier na Windows Vista.

przeciez on jest w viscie, to czesc dx10. bez tego zadnej gry bys nie odpalil :) tyle ze jak nie trudno zauwazyc nie jest on do konca dopracowany, ma problemy z nowym modelem sterow karty graficznej
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   marko888 

• Początkujący Uczestnik
  • Pip
  • Postów 195

Napisano 06 luty 2007, 12:52

Ja to bym się jeszcze wstrzymał z tą vistą.
Kto pyta- nie błądzi, kto szuka- znajduje
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Grejpfrut14 

• naturalny bez konserwantów
  • PipPipPipPip
  • Postów 4156

Napisano 06 luty 2007, 13:05

Wyświetl postUżytkownik kzez1986 dnia 05.02.2007 19:56 napisał

- wygląd

można osiągnąć taki sam - albo nawet lepszy - wygląd bez wydawania żadnych pieniędzy i zasobów komputera

Cytat

- trzeba poznawać nowości aby znać się mniej więcej na tym i nie być zaskoczonym jak przyjdzie korzystać z tego np. u kogoś na kompie
każdy kolejny system z rodziny windows jest bardzo podobny do poprzedniego, znasz xp to znasz też 2k, 2k3 i vistę ;]

Cytat

- wkrótce i tak stanie się popularny

to nie jest zaleta tylko fakt ;] nie wpływa to w żadnym stopniu na działanie systemu, może poza tym, że wszystkie fora będą zawalone problemami z czymkolwiek na viście/samą vistą, tak jak teraz z xp jest ;] wsparcia od producentów sprzętu/oprogramowania bym tu nie wliczał, bo każdy kolejny system przeznaczony do domu/posiadający taką wersję od ms jest świetnie wspierany ;]
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Deadeye 

• What do you think?
  • PipPipPipPip
  • Postów 4056

Napisano 06 luty 2007, 13:11

Wyświetl postUżytkownik Grejpfrut14 dnia 06.02.2007 13:05 napisał

każdy kolejny system z rodziny windows jest bardzo podobny do poprzedniego, znasz xp to znasz też 2k, 2k3 i vistę ;]

a widziales viste? bo jestem pewien ze nie :) vista NIE jest podobna do poprzednikow. tzn. oczywiscie jest, ale zmiany sa o wiele wieksze niz moglyby sie wydawac, szczegolnie jesli chodzi o konfiguracje, menu opcji, panel sterowania itd. takze menu start jest zmienione, okno folderu i sporo innych rzeczy - to najwieksze zmiany w interfejsie (nie wygladzie) windowsow od czasu 95, i poczatkujacy moga sie w tym gubic :) zaawansowani zreszta tez, z tym ze ci ostatni szukajac bardziej zaawansowanych rzeczy
0

• 5 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

PxxLT  : (04 luty 2012 - 21:31) Wieki przeminęły a tu nadal ciągle te same osoby się tylko udzielają :D
_smerf_  : (01 luty 2012 - 18:59) aktualne mrozy zamroziły całe forum
sauron  : (27 styczeń 2012 - 13:25) zauktualizowane. Pytanie jest tylko jedno, ale odpowiedź trzeba podać słownie.
Ferrari  : (26 styczeń 2012 - 17:47) A jednak boty są. Trzeba kazać wpisać odpowiedź słownie, albo zastawić inne pułapki. Wszystkie wpisują "google" w pole Tlen.
sauron  : (26 styczeń 2012 - 01:17) Póki nie będą mieć zaimplementowanego języka polskiego nic nie zdziałają ;) Najwyżej mogą na ślepo wpisywać proste wyniki działań typu "1 dodać 1". Raz może trafią, ale wtedy można zrobić trochę bardziej skomplikowane równanie i już leżą
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:45) nie potrafia odpowiedziec na proste pytanie ;)
Pretender  : (25 styczeń 2012 - 19:44) sauron metoda z zabezpieczeniem tekstowym zadzialala..boty jak na razie nie sforsowaly tego, jeszcze raz dzieki :)
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 17:05) a to przepraszam.
sauron  : (24 styczeń 2012 - 10:48) Nie przedzierają się. To są po prostu "stare boty", które jeszcze nie zostały zbanowane. Żaden nowy nie powstał po 18 styczcnia.
yojo2  : (24 styczeń 2012 - 05:57) boty sie nadal przedzieraja :(
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 11:14) ile mam czekać na Diablo III...??? <zły> ;)
Pretender  : (23 styczeń 2012 - 09:03) ok, dzięki, spróbujemy..:)
sauron  : (22 styczeń 2012 - 21:19) @pretender - zwykłe, dodatkowe pole przy rejestracji. Działanie matematyczne (po polsku) i wsio. Nie sądze, żeby boty się przez to przebiły. Ludzie z IQ mniejszym niż rozmiar buta też się nie przebiją - dodatkowy plus.
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 17:40) http://www.makelifeasier.pl/ - blog Kasi Tusk ;-)// To jednak fake, osoba strona, ale i tak niezłe.
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 10:03) Potwierdzenie Tekstowe - cos takiego jest lepsze?
Pretender  : (22 styczeń 2012 - 09:56) sauron ten rodzaj zabepieczenia to jest to jakis modul? itp/ mozna to gdzies kupic i sobie zainstalowac do swojego forum?
sauron  : (22 styczeń 2012 - 09:04) Onet padł w nocy na 30sek
dawido90  : (22 styczeń 2012 - 00:15) no i bardzo dobrze
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:05) europarl.europa.eu
sauron  : (22 styczeń 2012 - 00:04) Na profilu FB Anonymous informuje, że biorą się za stronę parlamentu europejskiego
Rozszerz pole shoutboxa